Σχετικά με το Πρόγραμμα
Σεμινάριο
Λογιστικής & Φορολογίας
Εκπαίδευση επαγγελματιών με πρακτική προσέγγιση
Στόχος του σεμιναρίου
Το Σεμινάριο έχει σαν στόχο να προσφέρει στους επαγγελματίες σύγχρονη, ολοκληρωμένη και εφαρμοσμένη γνώση στη Λογιστική και στη Φορολογία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με ασφάλεια στις ιδιαιτερότητες του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την πολυπλοκότητα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου ρυθμιστικού πλαισίου.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να χειριστούν τα θέματα αυτά αποτελεσματικά και με ασφάλεια, και να παρέχουν τεκμηριωμένες λύσεις και συμβουλές, επιτυγχάνοντας ταχεία επαγγελματική ανέλιξη.Σύντομη περιγραφή του προγράμματος
Παραδοσιακά, η Λογιστική και η Φορολογία είναι δύο στενά διασυνδεμένα γνωστικά αντικείμενα, με ιδιαίτερη σημασία για τη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Ταυτόχρονα, τα δύο αντικείμενα προσφέρουν σημαντική επαγγελματική διέξοδο, παρέχοντας υψηλή εργασιακή ασφάλεια. Αναγνωρίζοντας την έλλειψη στελεχών με επαρκή κατάρτιση και στα δύο αντικείμενα, το Πρόγραμμα προσφέρει ένα ισορροπημένο όσο και πλήρες μίγμα και των δύο αντικειμένων, και έχει εμπλουτιστεί με συγγενή αντικείμενα που ο επαγγελματίας του χώρου καλείται να γνωρίζει.
Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες (λογιστές, φοροτεχνικοί, φορολογικοί σύμβουλοι) και για όσους, έχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, στοχεύουν να εισέλθουν στο επάγγελμα. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων επιθυμούν να συμπληρώσουν ή να αποκτήσουν σύντομα ολοκληρωμένες γνώσεις, και την ικανότητα πρακτικής εφαρμογής, σε όλη τη γκάμα των γνωστικών αντικειμένων με τα οποία ασχολείται ο Λογιστής και ο Φορολόγος – Φοροτεχνικός.
1
Λογιστική
2
Έκθεση διαχείρισης, δημοσιότητα καταστάσεων, νομικά θέματα, μετασχηματισμοί
3
Φορολογία
4
Εργατικά και Ασφαλιστικά
5
Συναισθηματική νοημοσύνη - επικοινωνία και Διαπραγματεύσεις
Ο πυλώνας αυτός καλύπτει με πληρότητα το λογιστικό πλαίσιο ατομικών καταστάσεων των ΕΛΠ του ν. 4308/2014 (Ενότητες 0Α, 1 και 2). Συγκεκριμένα, αναλύεται το πεδίο εφαρμογής του νόμου (από λογιστική σκοπιά), οι αρχές και κανόνες σύνταξης λογιστικών καταστάσεων, οι κανόνες αναγνώρισης και επιμέτρησης όλων των επιμέρους κονδυλίων των λογιστικών καταστάσεων. Επιπλέον παρουσιάζεται η κατάρτιση και ανάλυση της Κατάστασης Ταμειακών Ροών.
Ο πυλώνας αυτός εξετάζει τη δημοσιότητα των λογιστικών καταστάσεων – ΓΕΜΗ, θέματα νομικών μορφών επιχειρήσεων, έκθεση διαχείρισης και έκθεση εταιρικής διακυβέρνησης για εισηγμένες, καθώς και τις ισχύουσες ρυθμίσεις για μετασχηματισμούς επιχειρήσεων (ενότητα 3).
Ο πυλώνας της Φορολογίας καλύπτει τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος του ν. 4172/2013 ως ισχύει, σε όλη του την έκταση: Φυσικά Πρόσωπα (Ενότητα 5, 10, 11 και 12) και Νομικά Πρόσωπα – Οντότητες (Ενότητα 6 και 12). Επιπλέον, καλύπτεται ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας του ν. 4174/2013 ως ισχύει (Ενότητες 9 και 10), το πεδίο εφαρμογής (από φορολογική σκοπιά) του ν. 4308/2014 και οι ρυθμίσεις του ίδιου νόμου για λογιστικά αρχεία και τιμολόγηση, απλοποιήσεις και απαλλαγές, καθώς και ο Κώδικας ΦΠΑ του ν. 2859/2000 ως ισχύει (Ενότητα 7).
Ο πυλώνας αυτός εξετάζει τις βασικές γνώσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που ο Λογιστής καλείται να γνωρίζει στην καθημερινή του εργασία, καθώς και το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΕΡΓΑΝΗ και της αντίστοιχης του ΕΦΚΑ (ενότητα 8).
Η ενότητα αυτή έχει ειδικά σχεδιαστεί με σκοπό να βελτιώσει τις δεξιότητες επικοινωνίας του επαγγελματία και την αποτελεσματική διαχείριση συναισθημάτων και σχέσεων στον επαγγελματικό χώρο. Στη συνέχεια, η ενότητα εξηγεί το θέμα των συγκρούσεων καθώς και το μηχανισμό και τις τεχνικές των διαπραγματεύσεων στον επαγγελματικό χώρο. Η παρακολούθηση της ενότητας είναι προαιρετική.